Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
111 Postów
grzegor tor
(grzegryn)
Początkujący
brzydal napisał:
...juz

cie tu mialo

nie byc - matkojebco !

myslalem ze cie stac na wiecej cieniutki jestes
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
- 08-03-13 ...
godz. 14:00 ... Totalnie przygotowany do wyjazdu w kierunku Bodø , przez Oslo ...
czekam jedynie do 16:00 , na ewentualną ofertę od pośrednika , co do pracy na projekt .
- 15:45 ... niestety żadnego telefonu , ani też maila ... zamykam Kompa ... . Krótkie męskie pożegnanie z pozostającymi na Barakach w LIER ... oni też jadą , jednak na ryby do Drammen .
- 16:00 ... stan licznika gł. ... 229543... pom....776,2 ... zapalam silnik , krótki sygnał na pożegnanie i w Drogę na Oslo ... ! .
- 17:42 ... 832,6 ... szok amok ... Droga przez męki ...
- 19:33 ... 916,0 ... sik krótki w WC i dalej za kierownik ...
- 20:43 ... 990,2 ... Lilehammer ... !!! , REMA -1000 drobna przerwa . Refleksja mogłem jechać przez Gjøvik ... było by szybciej i pewnie taniej ... tu na E-6 za dużo bramek ... ! i ciągłe postoje w okolicy tuneli w budowie .
- 21:24 ... trochę powoli jednak trza do przodu ... ruszamy .
- 22:55 ... 1098,7 ... Otta ...
- 23:52 ... 1144,6 ... Dombås ... Nocleg ufff... Statoil ...
--------------------
- 09-03-13 ...
- 08:50 ... Wyspany ,umyty ... Gorąca kawa ... krótka rozmowa z Rodakami jadącymi z Ålesund na Święta w Okolice Jeleniej Góry , zakupy w Kiwi wszak jutro Niedziela ...
- 09:30 ... 1145,0 ... to dalej przed siebie na Północ .
- 10:45 ... 1222,6 ... Oppdal ... Kawa WC itd. po drodze , przepiękna słoneczna pogoda , ani chmurki na niebie ... a jak będzie dalej to się okaże .
- 11:00 ... Powoli na Trondheim ...
- 12:40 ... 1337,2 ... Trondheim , Statoil Kawa !!! uf... nadal niebo w słońcu ...
- 12:50 ... to dalej w drogę .
- 13:20 ... 1370,5 ... Lotnisko pode Trondheim ... tankowanie za całe 200,07 nok. (13,50- litr disel ) za drogo !.
- 15:36 ... 1532,9 ... Grong ... Pogoda nadal przepiękna , 4 małe chmurki na widnokręgu . Lekki odpoczynek z posiłkiem . przejechałem ... 387,9-km ... razem z wczorajszym 756,3-km.
- 16,10 ... start ...
- 17:25 ... 1590,9 ... Stacja Best ... postój dla "tirów" ... ubikacja + prysznice + pomieszczenie dla kierowców , wejście na kartę .
- 17:25 ... start ...
- 18:03 ... 1626,4 ... UF...fff ... BRAMA DO ... NORD- NORGE ... !!! do Mosjøen 100km .
- 19:10 ... 1681,3 ... Trofors ... WC ...
- 19:20 ... dalej w drogę .
- 20:06 ... 1721,0 ... Mosjøen Rema-1000 . PRZERWA ... !
- ............ 1725,3 ... tankowanie ... 10,94-l. (13,71-nok. SZOK!) w drogę może w Mo i Rana będzie taniej !?
- 22:12 ... 1788,5 ... Nad Mo i Rana przepiękna Zorza i Niebo Pełne Gwiazd .
- 22:59 ... 1815,1 ... 224582 MO I RANA ... tankowanie po brzeg ...36,8-l. ( 13.59-nok.) lekki odpoczynek i w drogę .
--------------------
- 10-03-13 ...
- 00:43 ... 1893,1 ... Koło Podbiegunowe Północne ... 78-km od Mo i Rana ...do Fauske 100-km.
- 01:05 ... 1909,6 ... druga brama na płaskowyżu i WC ... kładę się spać , trza odpocząć ździebko .
- 08:05 ... Jako tako obudzony dobrze umyty , kawa z termosu , lekkie śniadanie z pomarańczy . za szybą zaczyna padać ŚNIEG ... !!! . to w drogę na gorącą kawę .
- 09:04 ... 1971,1 ... Setså ... totalny ŚNIEG ... nic nie widać na dwa metry .
- 09:10 ... 1980,0 ... i po zamieci ...
- 09:25 ... 1986,6 ... FAUSKE Statoil .... KAWA ... KAWA .... / Disel po 13,59 / .
- 10:27 ... 2038,1 ... Bodø poczta ze skrzynki na starym Mieszkaniu , pogoda taka sobie niebo pochmurne bez śniegu z prześwitami słonecznymi .
- 10:44 ... 2043,6 ... Kościół Katolicki ...
- 13:00 ... 2052,0 ... Løpshavn 99... DOM i SETA a nawet i dwie i SPANKO W WŁASNYM ŁÓŻKU ...
silnik oczywiście zgaszony i auto zamknięte na cztery spusty .
ROZKOSZ .
------------------------
Tak to właśnie było od Piątku godz.16:00 do Niedzieli godz. 13:00 ...
Zgłoś wpis
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
normalnie zostałes bohaterem w swoim domu : ))

Czym ty jechałes, bo z tych wyliczen wychodzi, ze 50-cio tonowe ciezarówki pokonuja szybciej ta trase

Pózniej tu zajrze i wylicze ci gdzie dałes ciała i kłamiesz!

aaaaaaaaaaaaaaa gdzie spałes i jak sie dostałes do pomieszczenia dla profesjonalnych kierowców?!!

Nie dla psa kiełbasa

ps: to ci przyszło na stare lata spac z podkulonymi nogami, w zimnym aucie i myc jaja w umywalce....
ale co tam, najwazniejsza ta .....seta

Zwrociełm tez uwage na jedno z tankowan > wlałes 10L, zeby na nast przyoszczedzic 11ore
Az tak cienko?
ale co tam, aby seta była
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
...Jorge Mario Bergoglio ...

NOWY
PAPIEŻ
Franciszek I

Nowym papieżem został argentyński kardynał Jorge Mario Bergoglio, który przyjął imię Franciszka.
Jest on arcybiskupem Buenos Aires, a zarazem prymasem całej Argentyny. Ma 76 lat.

---
---
Zgłoś wpis
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
gabriel napisał:
NOWY
PAPIEŻ

Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
HMmmm ...
Skoro Inaczej nie potrafisz ... ?
---
...To może Być i tak , jak w TWOIM POŚCIE , NA ZDJĘCIU ...
---
Niemniej , nie szanujesz innych , to i Siebie też olewasz .

---

Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
WSZYSTKIEGO BYM SIĘ SPODZIEWAŁ ...
po Rodakach z którymi znam się pobieżnie ...
NAPRAWDĘ ... !
---

Jednak to co się stało , przerosło Moje Mniemanie o Innych !!! .
---
Jak tam Dareczku Firma ... Consto ... i mieszkanko na poddaszu ... , wiem Lepsze niż w Mojej byłej piwnicy ...
Jednak teraz to masz w Plecy ... , nieprawdaż .
---
PYTANIE mam takie otwarte do ciebie ... :
---
Dlaczego Mnie tak obsmarowywałeś na Tym Forum ... !? . pisząc z reguły bzdury i domysły z "głuchego telefonu".
---
Czyżby naprawdę ZAWIŚĆ i zazdrość ... , Wątpię ...
---
Przez ciebie , straciłem trochę zaufania do innych Rodaków ...
---
Teraz naprawdę się grubo zastanowię , zanim kogokolwiek zaproszę do Mojego Emigracyjnego Mieszkania .
---
Ty dareczku masz JUŻ DOŻYWOTNI SZLABAN ... od teraz ... !!! .
A szkoda ... wszak byłeś u Mnie parę lat temu , jak razem chodziliśmy na Norweski do szkoły .
Teraz rozumiem , dlaczego nie zapraszałeś mnie do siebie na twoje poddasze ... ZAWIŚĆ ... .
---
Wkurzyłeś Mnie dokładnie i przejrzałem wszystkie numery telefonów w Moim kalendarzu , i to że teraz masz inny , to nie znaczy iż stary nie istnieje dalej w spisie ... .
Taka sobie mała Norweska uciążliwość ...
---
Cóż ... jak to ktoś dzisiaj napisał ... jak sie komuś zaczyna powodzić lepiej od znajomego to tenże staje się byłym znajomym ... .
---
...............xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.............................. !!! .
---
I to by było jak na razie tyle ...
---
BYWAJ ...
Zgłoś wpis
640 Postów
albert ze spychowa
(marianekk)
Wyjadacz
jestes naprawde ciotą!

Ty i twoje "rzyciowe" osiągnięcia
Zgłoś wpis
186 Postów
darek krajewski
(dario123448)
Stały Bywalec
podziwam twoją dociekliwość garyś załamałem się takiego kola straciłem
u ciebie mam dożywotni szlaban,a u ilu ludzi ty masz?cwaniaczku od miotły?
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
dario123448 napisał:
podziwam twoją dociekliwość garyś załamałem się takiego kola straciłem
u ciebie mam dożywotni szlaban,a u ilu ludzi ty masz?cwaniaczku od miotły?

ODEZWAŁ się Fachowiec z piętnastoma zawodami ... , dalej łowisz ryby w porcie , by zaoszczędzić na jedzeniu parę noków , bo w polszy żona i gromadka drobiazgu .
---
Tak coś Mi świta ... czy to nie ty czasami ? , byłeś u Mnie na Hostelu z miesiąc kątem i cztery razy dziennie smażyłeś ryby ... bo Tu żarcie drogie ... .
---
WSTYD , że takie coś jak ty , ma taką nienawiść do Mnie , tyle razy , udzielałem tobie porad , gdy się pytałeś ... a teraz rżniesz głupa i starasz się mnie poniżyć w oczach innych .
---
Nie jest żadnym dyshonorem , śmigać miotłą w pracy , MÓJ najstarszy SZEF Firmy , zawsze jak przyjedzie na budowę , to zamiata , jak jest taka potrzeba , bo i tak ma zapłacone / tak nam wyjaśnia / .
---
Władasz komunikatywnie angielskim , trochę lepiej Norweskim i chełpisz się nie wiadomo czym .
---
Pamiętam jak pytałem się ciebie , czy była by praca w twojej firmie dla mnie , to co odpowiedziałeś ...!? . Pamiętasz ? , to było wtedy , jak pracowałeś na Løpsmarka ,przy budowie pawilonu >Coop< ... Niema ... ja , sam mam kłopoty z godzinami ... i wypłatą , a później jak Firma zmieniła nazwę i przeszła pod Tromsø . to jedynie powiedziałeś bym sam sobie poszedł i się zapytał .
---
Tak trząsłeś się portkami , bym nie był dla ciebie zagrożeniem w zawodzie ...
---
ŚMIESZNY I ŻAŁOSNY jesteś mały człowieczku ...
Pluj dalej tym jadem ... może się oplujesz i będzie spokój .
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok